Thursday, June 30, 2011

Transformers Dark of The Moon superb..

Nak soh aku review, aku tak reti sangat.. tapi aku tulis jak la ikut pendapat aku sendiri kat bawah ni okay. Korang tanya aku best ke tak.. mestila aku cakap best kan? tapi memang best pun, super best.. masa habis wayang tu orang bagi standing ovation termasuk aku hahaha.. kalau ada bad review pun ia tak boleh nak patahkan semangat korang yang nak sangat tengok kat panggung disebabkan reputasi lama dan pablisiti dia.. kan kan..

Cuma masalah filem ini ialah time duration yang agak panjang.. mungkin sebab Michael Bay seperti cuba nak kembangkan watak Sam (Shia Labeouf).. pasal new life, job interview dan dengan girlfriend baru dia yang hot tuh.. lepastu back story Autobots yang terhempas kat bulan dan stupid CIA tu lagi.. kalau orang jenis yang just nak tengok full-pack action dia akan cakap banyak part part yang boring, lebihkurang 2.30 jam kott.. tapi bagi aku ok jak sebab ada unsur unsur humor dan lawak..

Sentinel Prime
Seperti biasa, tak de yang berbeza Decepticons dan Autobots masih berperang tak nak berdamai.. terdapat watak baru iaitu Sentinel Prime senior kepada Optimus bekas ketua Autobots yang muncul sebagai watak antagonis.. dia telah mencipta device seperti teleporter untuk perang antara galeksi, malangnya dia dan bendalah ni terhempas bersama sama dengan kapal dia kat bulan dan telah di temui oleh manusia.. err.. nak aku cerita jugak ka.. korang tengok la sendiri nanti ya..

Bumblebee, Ratchet, Ironhide dan diketuai olah Optimus Prime wajib ada bertungkus lumus untuk menjaga kemanan bumi.. terdapat jugak robot robot baru seperti , Roadbuster, Leadfoot, Topspin etc.. karakter daripada team Cybertron masa perang diantara  Decepticons dan Autobots di luar bumi..  Team Decepticon pun banyak jugak yang baru macam Shockwave, Soundwave etc.. Megatron still ada tapi kepala dia dah buruk, beulat.. dan mudah terpengaruh dengan mulut manis gadis cantek model victoria secretes hahahaha..

New Autobots Roadbuster, Leadfoot, Topspin
Seperti yang dijangka new lover Sam Witwicky iaitu Carly (Rosie Hutington Whiteley) tidak dapat menandingi Megan Fox.. cantek memang cantek, rabbit's lag.. tapi tetap tak sama seperti Megan Fox, rasa macam lain pulak dia tak de..huhuhu..

Aku macam nak tengok lagi.. kalau ada geng nak ajak aku ok jak hahaha.. tapi kalau boleh aku nak tengok yang 3D punya, sebab dengar dengar 3D dia Michael Bay buat superb..

46 comments:

syrupmasin said...

transformers :)

muhamad hanif said...

kenapa aku sorang je belum tengok ni..

Syuxer said...

perghhh penerangan yang thumbs up..:)

memangla tak tahap ke pro..tapi sekurang2nya aku faham..aku xdapat terjah panggung wayang coz kelantan xde jadi aku download yang bluray HD punye..:)

Addin said...

belum sempat nak tengok lagi . huhu

czueka zulaikha said...

saturday midnight movie :)
book tiket ari selasa, sabtu baru dpt tgk. gila sadiss! FULL. itu pun dpt sit depan huahua.

NuSaNa NoSa 91 said...

transformers sblm2 ni keen xtengok, tu yg xphm tu.. blurr jap~ huhuu~ T_T

Miecyber said...

Mesti tngok nih....

Hilang Lagi Warisan Melayu

::contengan hati::)) said...

argahhhhh nak tengok adeh tak haci betol lah!!! semua dah pg tengok tak nak kawan ahahaha

cucu umie said...

walopon ytak tgok tpy bro dah review..cukuplah..kehkeh pnjng lebar juga..dah mcm sinopsis..keh

harrazdani said...

baru lepas tgk td..betul laaa bro lame sangat aku tertido kat tengah2 citer...tp sib baik babak2 last tu aku dah tersedar...;)

GaRy™ said...

fullamak.. kalau tuan belog spen tengok ni lagi mantap... hohoho~

Ayie said...

gua dah download.. hahaha

alif haris said...

aduyai .. semua dah tgk .. aku je blom .. sumpah jeles!

vampire's lovex said...

nak tengok lagi sekali ?? belnja aku meh hhha...

megan fox tkde ?? halamak....malas ahh tgk =.="

izzah said...

waaa...tak sbr nak tgk!!

Lalalilillulu said...

talking to the moon....lalalala~

weh ko buat aku jeles....huh

アヌム ちゃん said...

dekat jepun keluar lambat sbulan..sobsob..

ïêmå å¢klê§ said...

aku dah beli ticket ari esok...
xsabar nak tengok..

aku pun pelik apesal tibe2 megan fox xde lak ni..
bile masa tah tukar awek...

Raji and Yeen said...

tnggu ak abis tgk baru ak baca review der huahua xD

niena shopping2u said...

transformer yg digilai ramai :D

ayie said...

ok terpaksa baca entry ni kelajuan sebab lom tengok lagi.. hilang mood tgok nanti..hehe

cikmemy said...

tengok transformer yang before ni tertido kat panggung..lepas tu bila bangun x sabar rase tunggu dia abis sebab boring sangat.

sekarang abu cakap adakah saya tidak normal.huhuhu

nawal addina said...

tak tngok pon lagi -.-

Faraa Eiman's said...

haha , seumor idup aku , aku tak pnah ag ouh tgok cterw nieyh
#tragis bukan ?
tah la , ta kne dgn jiwa gua kot
kahkah ;p

khairul akmal azman said...

3D mmg terbaik la abu.
ko try tgk lg la..berbaloi!

APAN said...

au ade pasan status membe aku kat fb...dia ckp kureng sikit la...
tpi rasa mcm nak tengok gak...mmg lama la kalau smpai 2.30 jam tu...

iniialahaku said...

aku baru pi pavillion...sminggu full beb...adoyai...frust aku

Nurnajwa said...

Blnje kte tgk ahh! XD

aleen aiden said...

alin nak tggu citer johny english kuar.cant wait!

ok xde kene mengena.bai.

ecah mashuri said...

kenapalah ak xminat tgk robot2 ni.dr trnsfromer smpai trsfrmer 3.xpenah rase nk tgk.huhuhu...

mykhalis said...

ini yang bikin panas nie.. nak tengok jugak

Mawar Berduri said...

aku mo tgk abu..

Fathiah Hamim said...

bagi fa, siapa yang cakap ada part boring dalam cerita neh, tuh maknanya, dia tengok transformers just for actions not the story. not true fan.

~SaL IjOu~ said...

Bertukar!~

Puteri Iqa Izyan said...

errr.. knp diri ini x penah suke dgn transformer. huk3

Ain Zulaikha said...

kalau 2 jam setengan pakai spek 3D tu tak sakit mata ke? hehehehe...
ke tgk biasa je? seminggu ni wayang full.. T_T

Aisyah Aina said...

tak pernah tengok transformers :P

ABU said...

masin: yeah!!

muhamad hanif: pegi la tengok ari ni..cepat!!

syxer: hahaha harus la best kot :)

addin: pgi tengok now!! :)

czueka zulaikha: yeah..mmg cam tu..tiket awal habis..

nusana: rugi la hidup hahaaha

en miecyber: yeah mesti..ok hahaha

contengan hati: hahaha pegi la..

cucu: aku tak story detail..tak best..tengok jugak baru puas hati..

en dani: ala ruginya..bnyak lawak time yg cakap cakap tu..ok jak..:)

gary: hahaha ko duk mana..meh sini aku spen..dtng puchong la..:)

ayie: eh cepat jugak..tak aci :P

alif: hahah ramai lagi lom tengok..

vp: ya tak kesah jom..

izzah: yea pgi la...

lalaliliilluluul: hahaha pgi la..best ooo..

jepun: oh ye ke..ala tak pe yg penting tengok..

iema: megan fox tak de sbb kena singkir sebb dia cakap MB mcm hitler..

raji: hahaha aku tak review la..:)

niena: ya gila gila..:P

ayie: hahaha tak de la..aku tak review pun..

cikmemy: ya mmg awk tak normal hahahaha

nawal: pegi la..

faraa: mmg tragis..rugi ooo..

khairul: em nak tengok 3d dia..

apan: tak de la..best la..

inilah aku: hahah baru tau..mmg pun..awal2 orng dah beli..

nurajwa: meh sini dtng puchong aku blnja..:)

aleen: oh yg tu pun best gak...nak

ecah: rugila...:P

en khalis: hahahah pgi la en khalis..

mawar: bha jom..aku nak tengok lagi..

fathiah: kan kan..super best kan..:)

sal: ya jadi robot skung jugak!!

putei: suka la suka la best ooo rugi..

ain: ya mmg lama..tapi berbaloi..3d aku nak tengok..tak sakit la or..hehehe

aisyah: pegila tengok yg ni hehehe

Bidadari Syurga said...

tak sabar nak tgk....

YOUsoF said...

Ko siap dah nak tengok kali ke 2.. aku sekali pun belum.. semalam ingat nak tengok.. dua tempat aku pergi dua² tinggal yang midnight.. melepas aku nak layan rerobot ni....

Kepala berulat? robot pun boleh ek?

ABU said...

bidadari: hehehehe best tak rugi..cepat la tengok..

yousof: hahaha kbnyakan pangung sold out..kena beli cepat..

amir aizat said...

fines, tak tgk lg. semua ticket asyik soldout jer,huh

cantekk said...

aku tak tgk lagi la....asik penoh je,, ilang mood..

sergeant keroro said...

nak tengok jugak!!

ganu xde wayang XD

Umi Asura Sanusi said...

bestkan... tapi yang no.2 lagi best kot...
ni review saya
Transformers 3?

Anonymous said...

pozyczki chwilowka
pożyczka szybka
pożyczka bez bik w holandii
pożyczki pozabankowe
szybki pożyczki pozabankowe
pożyczki pozabankowe rzeszów
informacje o stronie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!