Tuesday, June 21, 2011

Ketahui Jenis Kentut Anda

Beberapa hari yang lepas aku ada post entry pasal Kebakikan Kentut Dari Sudut Pandangan Positif.. sebenarnya entry itu sangat popular dan telah diview oleh ramai orang setelah aku pingkan entry itu di dalam beberapa wesite.. kalau tak baca lagi sila klik kat sini..
Pada hari ini aku ingin senaraikan jenis jenis kentut pulak, aku harap korang tidak termuntah dengan knowledge kentut yang aku ingin kongsikan.. at least masa korang kentut korang tahu jenis kentut apa yang korang sedang hasilkan.. hehehehe..

Kentut aroma
Kentut jenis ini adalah biasa, kebiasaanya si pengentut baru sahaja makan makanan yang mempunyai bau khas.. bau yang lebih kuat terhasil apabila pengentut memaksa habis kentutnya keluar daripada lubang anusnya..

Kentut tubi tubi
Sudah jelas biasanya kentut ini dihasilkan secara bertubi tubi.. sekurang kurangnya tiga kentut dihasilkan secara berturut turut dengan bunyi yang kuat

Kentut tong kosong
Kentut jenis ini biasanya berbunyi nyaring ataupun kuat tetapi tidak berbahaya.. selalunya kentut ini tidak disertakan dengan bau yang busuk..

Kentut silent killer
Jenis kentut yang bertentangan dengan kentut tong kosong.. kentut ini tidak berbunyi tetapi mengelurkan bau busuk yang sangat menakutkan.. orang yang pakar dalam kentut ini mampu menghasilkan bau yang sangat dahsyat dengan kekuatan tinggi sehingga boleh di hidu di dalam satu ruangan besar seperti kelas/ office.

Kentut melodi 
Jenis kentut yang bernada.. orang yang pakar dalam jenis kentut ini boleh memainkan kentutnya dengan sebuah lagu ringkas..

Kentut cirit
Kentut yang disertakan dengan cairan berwarna keluar daripada lubang anus.. sungguh menjijikkan, biasanya terdapat tanda pada punggung si pengentut..

Kentut tidak sengaja
Selalu terjadi kepada orang yang disapa oleh orang lain secara mengejut ataupun terkejut sendiri.. si pengentut sama sekali tidak berniat untuk kentut pada ketika itu..

Kentut sambil ketawa
Sama ada terkentut semasa ketawa terbahak bahak ataupun terkentut semasa ketawa.. kedua duanya jenis kentut sambil ketawa.. kentut yang disengajakan semasa ketawa terbahak bahak adalah untuk menyembunyikan bunyi kentut si pelaku... 

Kentut sejati
Si pengentut akan mengaku dengan kentut yang dihasilkannya 

Kentut cute
Hanya sedikit gas dan bunyi perlahan sahaja yang dikeluarkan

diolah dari beberapa sumber google

60 comments:

syrupmasin said...

wuahaha..perghh kentut pon ade jenis?? :D

Miscellaneous Smiles said...

wahhhhhhhhh..hahaaa~

adwafarahin said...

wah mcm2 pulak pesen kentut yer..
haha abu anda di kategori mana?
ke semua?
hahaha :P

leya said...

hahaha..xthn gelak ni..adoi mcm2 ek ish3..dlu ade trbace gk psal ni tp siap skali ngn sound effect..hahhaa xthn lawak doh smpai trcabut urat kntut nih..

ena meina said...

hahaha..kentut pon ade jenis2 gak ker..lawak2..;))

vampire's lovex said...

abu,ko kalau nak kentut dok jauh sikit dpda aku k. hahaha

faiz said...

adoyaii...xbley blah btol entry ni..kentut bertubi2...hehe

nurAMALLINA said...

Ahahahahah sengal. :D

me_nazri said...

yakssss... ampunnnnn

me_nazri said...

yakssss... ampunnnnn

Abu Huzaifah said...

kentut silent killer lah yg membuatkan org ramai bersurai... kerana.. walaupun bunyinya perlahan..tetapi baunya sungguh menusuk di dalam lobang hidung... hikhik

nawal addina said...

apa jadah weh ?!

hahahaha XD

sobri yaacob said...

ha..ha..
byak jgak jenis2 kentut ni.. adoi..

Terbelog said...

haha. 1st time baca entri kentot

NuSaNa NoSa 91 said...

nk kentut kiut la.. pastu wat muka kiut.. ahahahahhaa~ ^_^

APAN said...

haha...ko ni xpert la mende2 kentot ni bro...
cmne la ko wat reseach ni...
sume tu ko penah hadapi sendiri kot...
haha...

yatie Awang said...

tak kiralah, kentut tu ada aroma ke, ada melodi ke, yang pasti jangan lakukan depan orang, eeehhh...tak senonoh betullah..hehe

czueka zulaikha said...

pergh da lame aku cri bnda2 cm ni utk dbaca haha.
nice entry :P

Cik Bidadari said...

heeeeeeeeeeeeeeeee... saya nak pilih yg mana nie... semuanya pernah buat nie... ngeh ngeh ngeh...

::contengan hati::)) said...

tgh piki kentot jenis ape ahahhah

harrazdani said...

takut ngan kentut jenis silent killer

Shamsuddin Amin said...

kentut dalam air cam na plak..?

S h i d a said...

Pehh.. busuk benor. haha



Entri Terkini : Apo bondo ni jang?

nurfatiha blacky said...

Kentut tong kosong
Kentut jenis ini biasanya berbunyi nyaring ataupun kuat tetapi tidak berbahaya.. selalunya kentut ini tidak disertakan dengan bau yang busuk..HAHAH. suka yang ni. x berbaha tuh petim. hehe.

~SaL IjOu~ said...

hahaha..mcm2 betul Abu ni..info best tu..x terfikir pun kalo x baca pasal ni.. =p

cucu umie said...

mcm2 jenis ah..pelik tol..haha

Ain said...

penat gelak wey. hahaha

[sutera kasih] said...

kentut cute pun ada???hahaha

zacky786 said...

aku kentut sejati.. hahaa

Aki said...

abu,kentut romantik teda ka?? hahaha..

bunga said...

bunga kentut sejati..ehee

salina sayang said...

pergh, kentut pun ade banyak jenis tu!! adeih, penat tahan gelak.hahahaha

niena shopping2u said...

hahahh.. sengalll

fikri FAUZI said...

kalau kentut lepas tu terus tercirit tu namanya ap? LOL

ecah mashuri said...

AHHAHAAH..apesal sengal ubi sangat post ko.tp ak rase semua mcm dah penah try je jenis kentut2 2.tp xpe.kentut tu kan tandanya sihatttt..jangan kentut berdarah sudehh;p

missh chiorika said...

yekkk !..
kentut pon ade jenis ?
lalalalalalaa

Raji and Yeen said...

geli btol dgr kentut cirit.. hahahah
ngek jer

Fyqa said...

muahaha

tetiba t'igt mse event time skola dlu. ada 1program ni punya la tacing tngkap leleh gila. snyap je dewan. alih2 tetiba ada kua satu bunyik gila kuat aihh. trus spoil program.

haishh >,<

GaRy™ said...

aq punya kentut tong kosong... hohoho~

Pyka Rahmat said...

ciri ciri kentut ni buat aku termenung sekejap :/

cikfarah.blogspot.com said...

haha..nk tnya ckit...
ko abu kentut jenis apa erk??

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . banyaknyaa . kw jenis mu mana ? haha ;)

Mawar Berduri said...

abuuu.. ko kentut yang mana satu?

ain revival said...

adesss...byk plak jenis2 kentut nie..aku x pernah kentut..HAHAHA

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hahaha..ko nih abu kuat kentut ya?

akak x bape nk percaya psl kentut melodi tu..ada ke??

akoo said...

hahaha eee..
perlu ke tau =.=""

Diary oF Mine said...

kentut silent kiler yg xleh tahan... bau na mati!!

ghab van hal said...

hahaha...really make my day..tq buddy..:)

apik pehe said...

apiknyer kentut cute

amir aizat said...

sumpah kelakar,ok sye nak yang last ! haha

Siti Mashitah Saidin said...

hahahaha aku slalu kentut silent killer sambil berbatuk2.... sadis kan?

chemay said...

macam2 kentut.
boleh buad lagu lah lepas nie
ganti lagu ayam jalil hamid tu
hehehe

niena shopping2u said...

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/jawapan-maksud-di-sebalik-gambar-itu.html

mengikut pandangannya

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
balut sarung seat door trim dan dashboard kereta

kentut pun ada jenis jenis... yang tak tahan kentut dalam senyam tau-tau berbau ajerrr

ayie said...

sah ni blog kentut..hehe

zaty said...

kentut aroma ? tringat abg mkn durian pastu kentut bau durian... eewwwww

cantekk said...

HAHAHAHAHAHA....abu sengal

kentut aku berada di semua kategori KECUALI kentut cirit dan kentut melodi ;-D

paling biasa terjadi adalah kentut bertubi2 ;-D

YOUsoF said...

Semua jenis kentut pun style tapi aku selalu buat yang jenis cute.. kena dengan gaya hahhah

miss.Addin said...

haha tak tahu la plk kentut ada jenis nya , ingat kan macam biasa je ;p

ABU said...

alamak!! aku tak larat nak reply semua...blh ke tak...arghh!!..nak kentut cirit lu ah..hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!