Wednesday, June 15, 2011

Hachers Anonymous menggodam website kerajaan Malaysia

Sejak semalam kecoh pasal hackers yang menggelar kumpulan mereka sebagai Anonymous ingin menyerang website rasmi kerajaan Malaysia .. mari kita lihat apakah yang akan berlaku nanti, aku pun tak sabar nak tahu apa yang akan mereka lakukan..  kumpulan ini dikatakan sangat hebat kerana mereka telah menggodam berapa syarikat besar seperti Tabung Kewangan Antarabangsa, Sony PlayStation dan syarikat penerbangan Lockheed Martin Corp.. mereka juga telah turut menyerang website dua negara lain iaitu Turkey dan Spain.. Anonymous akan melancarkan serangan keatas Malaysia di 7.30 GMT Rabu (waktu Malaysia Khamis 3.30)
More info..klik kat sini..

Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world's strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favour. 

23 comments:

adwafarahin said...

nie mmg berani mati punya nie

balqis said...

teruja nak tengok.
:D

cantekk said...

yeah internet for freedom ;-D

*siap bgtau tu hari ape nk buat,,kelas kau maria,,

faiz said...

lmn web poli dah kena hack dah..

tia @ Ini Kisah Tia said...

gile apa . takkan sebab marah, berdendam nak rosakkan semua ?

Abu Huzaifah said...

pergghh!! mereka hebat di alam cyber... berdendam ke mereka ni?? pirate bay bukan yg boleh beli senjata tu ke? huhu

syrupmasin said...

ade web kerajaan yg dah kene kan..ape ke name nye semlm..lupe..tp mmg dah kene hack pon :D

*Miss Syahnia* said...

dah confrm ke diorng mnceroboh tu
aisshhh mcm2 lah skang kan.. ;(

cucu umie said...

xsilap ayie ad 2portal kerajaan yang dh kne hack lol..

chemay said...

padan muke kerajaan,
haha

apik pehe said...

dah banyak website yg kena hack

Syuxer said...

yeah..aku pun x sabar gak neh bro..tulah sapa suh sekat sana sini..pirate bay dah berbunyik semboyan tuh..

kalau semua fileserve,megaupload,filesonic dan seangkatannya berbunyik gak..perghhh malu dowh orang2 malaysia yang selalu join dalam group forum dorang..

website tourism malaysia dah kena dah hacked..

hamzah ian said...

pergh... gila terer

nawal addina said...

haha , pdn muka kena hack ! sape suh blok ikot sdp rase .

nfdeeda_zubir said...

" you are taking away a basic human right ? "
haihhh..
tapi nak cakap padan muka kat kerajaan tak sampai hati. tadi duit allowance aku baru je masuk. kehkeh

amna said...

ngape deme buat lagu nih??
kumpulan ni dari malaysia ke negara lain or kombinasi?? yaAllah, dsyat~

Ain Zulaikha said...

perghhhh nampak menakutkan kan ?

cik azeya said...

dah serang ke belom ni? tak kecoh pape pon. haha

vampire's lovex said...

terer kot !!

nak menuntut dengan dorang..huehuehue

ABU said...

adwa:hehehe kan..

balqis:aku pun terujak gak..tak sbr nak tahu sterusnya..

cantekk:freedom la sgt kan..keh keh

faiz:oh ya ka..sabr la...

tia:orang dah mara tia..nak but cam mana..

abu:gila kan...

masin:hehe baru tau..blog la semua..:)

miss:ya la kott..:)

cucu:semoga dirng bertabah..hahaha

may:biar la dorng..rasakan..hehehe

apik:bir dorng padan muka..sapa soh sekat sana sini..block porn sudah..

syuxer:aku pun taksabar nak tau perkembang semasa hehehe

hamzah:gila!! :)

nawal:kan padan muka!!

zubir:duit dah masuk apa lgi..open table la..hehe

amna:kumpulan drpd luar..

ain:takoot..:D

aze:sat lagi serang la..:P

VP:kan aku pun nak gak..

amir aizat said...

knp bynk sgt hah web yg kne hack2 ni?huh

ABU said...

sabo je la hehehe

Anonymous said...

Be da part of this community you will know the truth and feel freedom on surfing da net.

(javascript:alert(x=x)upload<>)

`1=`1
spread ???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!