Wednesday, June 22, 2011

Catur Berbentuk Askar Taliban

Sebuah syarikat permainan di Kanada Hedwig & Sergeant Major telah menghasilkan permainan catur berbentuk pasukan askar Taliban, Barack Obama, George W.Bush dan Osama bin Laden..

Set catur ini dijual pada harga 250 US Dollar dan pembeli boleh memilih samaada Amerika/ Kanada/ Britain  vs Taliban ataupun Amerika/ Britain vs Iraq..

Untuk pasukan Amerika, mereka memilih Bush ataupun Obama sebagai King dan patung Liberty dipilih sebagai Queen.. askar askar pulak terdiri daripada pasukan Bishop, Knight and Pawn.. sementara World Trade Center menjadi bentengnya..

Di dalam pasukan Taliban pula diketuai oleh Osama bin Laden sebagai King dan seorang perempuan memakai 'burqa' menjadi Queen.. sementara pasukan snipers, RPGs, suicide bombers sebagai askar askar Taliban..
newsfeed.time.com 

Tengok la diorang, kretip tak kretip.. macam taik jak.. oit!

40 comments:

amir aizat said...

yg Bush tu mmg patut pon! haha

faiz said...

mcm2 marketing dieorng nak lakukan produk..

Mawar Berduri said...

arghhh.. ada saja cara dorang nak psycho orang muslim!

Abu Huzaifah said...

uisshh!! utk basuh pemikiran budak2 yang Islam itu keganasan... errr...

ishiko said...

xdek idea dah tu.. catur bentuk kuda da xlaku la kot.. >,<

nurAMALLINA said...

Dengki aje dalam kepala otak diorang, Adehh

vampire's lovex said...

huhhh tak habis2 kan,buat game pasal diri sendiri suda...ni nak pedajal org lain...wuu jahat

ecah mashuri said...

huhhh!dan huhh lagik!

APAN said...

erm...mcm x patot pun ade gak...sebab mcm mengaitkan ngan islam dah tu...

chemay said...

aik.
macam melaga2 kan pulak catur nie kan
-.-

GaRy™ said...

harap2 yang bush tuh kena makan oleh yang pengebom tu..
DIORANG TEDA KEJA LAIN KA????

adwafarahin said...

errr cm x ptt jer -___-"

Miecyber said...

Kurang ajar....

SMS provokasi
Fenomena langit merah

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
balut sarung seat door trim dan dashboard kereta


eeeemmmm propaganda barat...... mmg keji..... sangat sensetif..... jahatnya sapa yang buat catur tu

nurfatiha blacky said...

mcm2 lah. x abis2 nak cari msalah. ade je kerjaaa.

Miscellaneous Smiles said...

eh taliban,,~

terinagt teka teki dulu

tali apa y paling org takut..?

jwp : taliban

heheee~

[sutera kasih] said...

wahhhh..kreatif dan inovatif sungguh hehe

ayie said...

waaa..tp nape xleh tgok pic tu..ish connection tol la

Andrik McVean said...

hahahaha..so creative

~SaL IjOu~ said...

deorang kalo bab2 gini sentiasa kretip ;p

bunga said...

macam2 la diorang ni..

izzah said...

tak kesah lah pun ape pun buah catur dorang buat sbb aku tak pndi pun main catur..haha

Aman Ibrahim said...

ada2 ja die org nih..
x der keje dah ke..

p/s: x minat catur..

Fathiah Hamim said...

hmmmm macam ada motif di sebalek

MIMIE AIZA said...

huh?? ape la wujud benda2 yg merosakkan ni

rara pinkmafia said...

erk! hebak... catur gmbr menteri kite takde ke?heheh

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau main catur guna buah berupa taliban nih mesti rs cam semangat gila nk main..rs cam berjuang betul-betul..

Cik Bidadari said...

adoi... dorang ni memperbodohkan perdana menteri sendiri... nampak sangat akal kat hujung kaki... sbar ajalah...

Raji and Yeen said...

jahat mereka ni
nak memburukkan Imej Islam..
>.<
celakalah keatas mereka yg membuat catur utk niat sebegitu

syrupmasin said...

err..mcm2 lah..

Shawn Razaleigh said...

ni cara depa nak main minda budak2.


bijak2.


follow lu

apik pehe said...

strategi jualan yang ceit!!!hehehe

ain revival said...

huh..macam2..saje nak bg jualan tu mningkat..tade bnda laen ke.

cucu umie said...

perghhhh...catur macam nie pon ad..nie lg ah meningkat semgt kenegaraan..aishh mcm maner xjadi pepergn..haha

nawal addina said...

jahat ohh XD

tapi comel gak tngok

soooooour said...

haish............benda ni pn boleh wat catur..kreatif btol...

zie_ira said...

mcm2 care diorg wt eak nk trik pembeli,, kreatip sgttt~

YOUsoF said...

Hah sudah... camni pun ada ek.

Ko jangan susah² cari pulak Abu..

ABU said...

amir:ya mmg patut :)

faiz: ya al ambik kesempatan la tu..

mawa berduri: kan kan..mgada ngada tol..haha

abu huzaifah: ya mmg tu..trik jak..tu..:)

ishiko: macam2 bisnes dorng ni..kalau dah musuh islam mcm tu la..

nuramallina: dengki tak suka..

VP: kan..bosan la..:P

ecah: hu huh jugak..:P

apan: yea napa perlu kaitan orng lain kan..hal sediri sudah..

chemay: ya mmg pun..tak patut..

gary: hahaha setuju yg itu,,:)

adwa: mmg tak patut..

miecyber: ya kurang ajar..mari kita ajr dorng..hehe :)

zam: ya propaganda semata mata..

nurfatiha blacky: kan kan..benci!! hahaha..

pijah: hahaha ada lagi..tali barut..

sutera kasih: kretip mengambil kesempatan di atas kesensaraan orng lain..dammm..

ayie: dah ok dah..hahaha bengong..:)

McV: yeah..tp tak patut macam..

sal ijou: ya tp mcm nak lempang je dorng..hahaha

bunga: kan kan..macang macang..

izzah: hahaha abu pun tak reti gak..hek keh..

aman: mmg pun..bengong..

fath: msti ada motif..nak menanamkan lagi kebencian diorng la..

aiza: tak tahu la..nak untung la katakan..

rara: nak jugak ke hahahaha request la..hahaha

kak rina: hahaha apa la kak rina ni..jihad la tu konon..hahaha

bidadari: sabo je la...:)

raji: ya celaka diorng damm..

syurmasin: macang macang..:)

shawn: mnanamkn kebencian..mcm tu la..

apid:: cit cit!!

air revival: yea mgkn la tu kot..

cucu: dirng kan suka benda2 mcm ni..tu la..

nawal: mmg jahat dammm..

soooour: kretip tak bertempat ada la..:P

zie: damm dirng..hehehe

yousoF: mmg tak la..hahahaha..

amny said...

aduii...bleh plak cmtu...=_="

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!