Friday, June 10, 2011

Blog bukan menjadi pilihan aku

Sejak aku mula membaca blog orang dan sehinggalah aku memiliki blog sendiri, aku mempunyai tabiat memilih membaca blog.. maksud aku ialah ada beberapa jenis blog aku agak kurang berminat untuk baca.. ini adalah pengakuan jujur dan pendapat aku secara peribadi, maaf kan aku, janganlah aku di beci hahahaha..
Antara blog yang bukan menjadi pilihan aku..

kaitan gambar dengan entry?

Blog politik
Aku memang sangat tak berminat blog bercakap pasal politik.. sebab kalau cakap pasal politik ia mesti akan berbaur hasutan dan kutuk mengutuk.. menegakkan agenda masing masing, bercakap besar dan aku rasa kalau aku baca otak aku seperti di racun.. sama ada blog penyokong kerajaan kah pembangkang kah dua dua aku tak minat..uh!

Blog money orientation 
Masuk jak blog tu terus dia tawarkan untuk beli buku panduan menjana pendapatan atau jamu jamu kesihatan bagai... serius terus aku pangkah. Kalau dia bagi tahu tips ka, atau tutorial tak pe la jugak.. ni kena nasihat suruh beli product pulak.. tak nak la aku. aku ni jenis yang agak kurang percaya selagi aku tak tengok sendiri benda tu. kalau main cakap cakap jak selalunya aku tidak mudah untuk di yakinkan.. walaupun kadang kadang tu tergerak jugak nak beli kan hahahaha..

Blog emo emo/ kutuk kutuk/ maki maki
Aku cukup tak suka blog yang asyik mengutuk, maki maki orang jak.. memberi nasihat tapi membandingkan orang itu dengan orang ini.. bajet dia tu la paling hebat..aku yang tak stress pun jadi stress sebab baca entry dia.. ah! memang aku tak suka.. check check hampir semua entry dia macam tu.. assalamualaikum jak la hehehe.. sebenarnya ada jak orang yang suka baca entry entry macam tu.. tapi bagi aku tidak..

Hari ini hari Jumaat.. selamat beramal..^^

39 comments:

amna said...

salam jumaat :)

nentry mr abu ni kira emosi gak ke tak? hihihi~ sama la kita. kalo pasai politik adus, maleh nk bace der

cayob said...

eeee terasa i tau..hehe...

web gitu2 tak suka ke.... :)

shopping2u said...

betul... sy sokong sbb sy pn xsuka senarai tu huhhu

Pijahh' de-Arr said...

seyes bu kita seGENG~ #haha

deeya said...

owh ! kita boley jadi kawan .. bhahaha ! eh kau suke baca blog aku tak ?? ckap lah suke . kalau tak aku bunuh . erk ~ =)

syrupmasin said...

ohh blog jamu pon ade eh??

Cik Mira said...

blog i acane? suke tak suke tak? :P

faiz said...

aku mcm ade kategori tu je..

ABU said...

hahahaha sabr kawan2 itu pendapat peribadi aku.. blh la politik2 emo emo..tpi jgn la banyk sngt..nti kita semua stress..
kita smua blh jdi kawan,
deeya, sya suka blog awak..:D

Bella said...

Bella pown same tak suke bl0g2 mcm tu :)

Aki said...

Bos Abu yang bercuti!! Wah.. Hahaha.. Hm,kalau gitu,blog sa jenis politik ni.. konpom kana pangkah.. Politik Sabun.. Hahaha..

::contengan hati::)) said...

hehe sama lah tapi emo kadang2 tak hape kan incik abu :)

merahitujambu said...

ermmm..masing-masing ada penulisan masing2..suka atau x..diam2 sudah.heee...

cantekk said...

sama la bu,,,

dgn ini aku nk kopipes entry kau menjadik entry baru aku ;-D

haha

*oke aku gurau beb.

Aisyah Aina said...

tak suka jugak blog macam ni...suka blog macam Abu :D

lisa said...

kita sama :)

miss lady said...

kita sama,, ilek.. jgn emosi,,hhe

Puteri Iqa Izyan said...

tak suka facts.

hehe

Siti Mashitah Saidin said...

bukan stakat belog.. kalo berita tayang pasai politik pon mnyampah gak~

Siti Mashitah Saidin said...

bukan stakat belog.. kalo berita tayang pasai politik pon mnyampah gak~

fadh leyanie said...

hah...! sama la..tak suka jugak ngn blog ciri2 kat atas..boring..

Piah Becok said...

yay~~~
aku tak cite politik.
aku tak promot jana penndapatan.
aku tak emo.

jadi ko suke bace blog aku la kan? kan? kan? KAN???? (sile setuju plis haha)

ape pun, aku telah glemerkan ko di blog. sile rujuk Segmen Fahmi: SAYA.SAYANG.AWAK

Aman Ibrahim said...

yg nombor 1 dan 2 gua setuju..
yg ke-3 tuh macam terasa sipi-sipi ja haha..

NARDtheNERD said...

sama la taste u dengan taste i abu.
ehehe
:)

~SaL IjOu~ said...

aku kalo org ckp pasal politik mmg x berapa nak amek port sgt..buat penin pale je~

Cik Amy said...

same..kita serupa..tp ada tambahan..blog y dari awl smpai akhir duk ckp pasal cintan cintun dia dgn pakwe dia...uh! bored!kalo skali skale cite tak pe gak...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
اسلام عليكم
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
sejarah honda civic ej @ ek

yupppp aku tak suka blog politik gakkkk.... pasal aku tak minat sangat ngan politik sekarang.... aku suka pulak ngan blog gosipppp... biasa lah lagi hot lagi sensasi

cucu umie said...

abu..relax sob..jgn tension..kalau tension bce jerlh blog hang..aku jer kdng2 boleh ktawe broo.hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

dua pertama aku nda suka jugak . terus aku "X" . hahaa . yang ketiga , tengok mood juak . kalau rasa best ayatnya , ku baca juak . tapi jadi silent reader la ;)

Ayie said...

dua yang pertama, aku cukup anti.. lagi lagi politik.. orang nih kutuk orang tuh, orang tuh maki orang nih.. menampakkan ketidakmatangan mereka.. Padahal dah tua bangka.. looser habis laa..

yang no 3 tuh, kadang kadang aku pun terjoin gak bikin entry mengutuk orang.. pada aku, asalakn tak sebut nama dan mengaibkan orang secara ''pukal''.. dan disamping tuh, entry tuh menerapkan unsur nasihat, takde salahnya pada aku.. janji jgn aibkan orang.. tu perkara pokok.. bila aku buat entry gitu, niat aku nak beri nasihat bersama, dan seterusnya mengelakkan orang lain daripada buat perkara tuh.. Kan baik niat aku tuh.. hahaha

*sekadar pendapat..

APAN said...

kira yg ko list 3 tu...aku x suke baca gak.tpi yg politik aku baca gak sikit2...wat pengetahuan...

lagi 1...blog yg ada lagu...lantak la boleh pause ke x...mmg aku mls nak baca.huhu...

ABU said...

bella: ya..kita sama..:)

aki: na matila kau aku pangka..hahah

conteng:aku pun kadng2 emo jgk..tp jgn bnyk sngt..kang kita semua stress

jambu:betul, setuju dgn awak..

cantek:sma la kita..like

aina: tq..suka blg aina jugak ;)

lisa:kita sama..:)

mis lady:kita sama lagi..

puteri: aku suka..:)

siti:aku kdng layan kat berita..tapi kalau sampai nak ulas dm blog...aku tak layan dah..

fath:kan kan kan..

becok:ya aku suka baca blog ko..:)

aman: aku pun biasa buat gak..tpi jgn balek2 emo...bosan gak baca..

nerh: u and me should be together ;)

sal: kan, tak best..dlm newspaper sudah..

amy:hahaha blh la layan kadng2..tpi kalau trlalu personal mcm tak best sgt..

zam:yes aku pun nak suka gak..aku suka pasal tips penjagaan engine..:)

cucu:hahaha.kdng2 blh la layan sikit2..

tia:betul, setuju dgn ko..:)

apan:sama la aku politk tak minat..kalau yg ada lagu tu..kdng2 aku gigih jak...hahahah

ayie:keh keh..aku pun kadng2 buat entry mcm tu..tapi jgn selalu sngt..sebb nanti orng bosan..

Cik Amy said...

yeah..dat's what i mean heeeeee :
0

amir aizat said...

tu la blog abu best,hehe

YOUsoF said...

Samalah kita Bu.. Kita jalan² kat blog dengan tujuan murni nak happy kan diri.. Malas kot nak berat²kan kepala layan blog yang sebegitu rupa.. ;D

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

rsnya blog akak x termasuk kategori di atas..tp ko suka x baca blog akak..baik ko jwb dgn jujur..

miss.Addin said...

haha politik sangat tak best ! :) frankly speaking .

nas said...

blog porno??
hahahhaa

Abu Huzaifah said...

salam abu, abu dtg singgah sini.. hikhik... errkk!! aku pun kureng ler pasal politik, kutuk mengutuk... so dtg je blog aku... ada hiburan... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!