Sunday, June 19, 2011

Aku dah Mula Bosan dengan Facebook

Malam tadi kotak kosong ada terbaca blog bangku kosong.. even tak tinggalkan jejak kan tapi sebenarnya aku masuk je blog blog popular ni.. macam blog en ben, ujang, ayeem, hanis zalikha, tubelawak, hamzah ian, en eq, budu dan belacan etc.. tapi aku agak tertarik dengan entry dan komen blogger di bangku kosong malam tadi "bila dah berblogging facebook dilupakan"..
Minggu lepas pun kosmo ada siarkan pasal 10000 orang di UK telah menutup akaun facebook diorang.. sama seperti di US pengguna facebook menurun daripada 155.2 juta kepada 149.4 juta.. ini berikutan kebimbangan diorang tentang pencerobohan data peribadi.. tapi ada yang berpendapat Facebook sudah mula berdepan nasib yang sama seperti Friendster dan MySpace setelah menggunakan akaun laman sosial tersebut dalam tempoh yang lama.. pendek kata bosan la..

Di Malaysia ni pulak macam mana? baru nak tekedek kedek nak berfacebook ataupun sudah mula bosan jugak.. kita sebagai blogger pulak macam mana?.. mantain, makin rancak, makin bosan ataupun dah so so?..hahaha..

Seberanya aku dah deactivate akaun facebook aku tiga minggu yang lalu selepas mula bosan dengan menatang tu.. tapi atas desakan kawan kawan dan aku nak ping kan blog aku dalam Busuk.org, so aku terpaksa aktifkan akaun tu balik..hahahahaha.. sekarang ni tak de apa sangat dah, bukak pun dah jarang jarang, atau just nak tengok tengok perkembangan semasa rakan rakan aku.. kalau online kat pc aku lebih banyak menghabiskan masa aku dalam blog dah berbanding facebook.. biasanya aku online fb pakai talipon jak kalau tak de apa sangat nak buat kan..

43 comments:

nurAMALLINA said...

Facebook lagi bosan. Bosan gila.

nurfatiha blacky said...

facebook semakin lame semakin bosan. adeiii. jap ag nak pergi kumpul kat mane la. hehe.

Aisyah Aina said...

takde fesbuk...tak bosan pon :D

adwafarahin said...

FB yeah! da bosan -____-

Nurnajwa said...

A'ah, FB skrg dh bosan ><

nawal addina said...

akhirnya !! hahahah

aku tade fb -.-

GaRy™ said...

hahaha..... kebanyakaan blogger memang akan gunakaan fb unttuk ping entri je... hehe~

nfdeeda_zubir said...

sama lerr. FB aku bukak tgk kot ada any update cm kelas batal ke hape. HAHA ! pastu dah. sekrang org active di twitter. cer sign up twitter, cer sign up.

ABU said...

see komen blogger..hahahaha

~SaL IjOu~ said...

fb setakat nak tgk gamba2 terkini kawan (gmba kawen, gamba baby)..yg len mcm xde mende ngat pun~

raima said...

ade twitter? CONFIRM!

lupeakan fb sokmo~

izzah said...

entah apesal fb makin sgtlah bosan dan boring nye...tak de spe2 ke nak invent web social yg baru??ekekeke

Rtp Farra Arisha said...

fb bosan tapi kdg2 best jugakk. dpt chit chat dgn teman2!

faiz said...

aku dah lama bosan dgn fb ni..bukak tgk wall update terbaru dari member pastu tutup..

Shamsuddin Amin said...

atleast x la sebosab friendster, n myspace yg kuno itu... LoL

vampire's lovex said...

fb memang memebosan kan.. tmbah2 bila pakwe x on9 same2 haha...

aku pon bru ingt nk deactve,tpi x jd..haha

Syuxer said...

aku pun dah nak bakar fb tuh heheh..disebabkan aku nak tau perkembangan terkini..aku biarkan aje..heheh

cucu umie said...

hehe..ayie pon same lol..bukak jer fb tpy xchat sgt..and tgok gitu2 shje..lgpon sebb group fb nie ad lecture join.. so, info terkin tntg aktiviti lect masukkan kt group jer

Mr.Thinker@Ali said...

Fb refer to face bored der. Hahaha. Aku x tau lar bosan or x. Aku ada FB tp tok fan page dan rakan blogger ja dan ia adalah my illegal FB. Legal FB just list sahabat handai dan juga fmly aku jaa. Guahahaha.!! >.<

amnie azmira said...

setuju..sya pon daa mula bocan ngan fb..still on tp tak ajin buka cam dulu..blogging lagi best..ye tak??

Aman Ibrahim said...

setuju dgn someone kat atas nih, at least x bosan sgt mcm friendster n myspace even byk luangkan masa dgn blog jugak~

p/s; fb sekadar ada hehe..

Khairil said...

la ni pun dok buat facebook macam peti ais..buka pintu tgk apa yang ada kat dalam...lepas tu tutup..

Fathiah Hamim said...

seriously. fb dah membosankan. tapi, account ada pun sebab nak ping. :P

meaw said...

facebook bukak gitu-gitu je,huhu

-ini diary saye- said...

dah deactivate jugak!

virgo19 said...

agree...fb kinda boring skrg...tp kena ada jua acc fb coz kwn2 sume pun update d fb...karang ketinggalan pula kn...huhu

syrupmasin said...

aku penah jugak doe deactivate..tp mcm bosan jugak sbb kawan2 aku sume ade fb..nk contact senang..jimat kredit..haha :D

cik azeya said...

aku ada dua akaun facebook!. ahaha

sesegar said...

we're in the same boat.facebooking is booringg..~

Scya Lollita said...

ak pown dah makin bosan . huhhhh

Abu Huzaifah said...

aku pkai fb smata2 nak ping blog je..hehe... tp bosan jugak kan3...

rara pinkmafia said...

setuju sgt.mmg busan giler lah.sume nk tunjjuk hebat je.layan blog ag besh,

cik najihah said...

agak la..
fb membosankan..benda yg same je

fikri FAUZI said...

betul tu..sekarang ni aku tgh active twitter pulak! haha

APAN said...

aku ni pun bnyak buka blog dri fb...tpi sebab aku ada page fb, aku x bole la an delete akaun fb aku.nak guna utk share link nanti... :)

tengok la bape lama tahan nanti...

chemay said...

dah jarang bukak fb sekarang.
makin kosong.
tak tau kenapa

Yastro said...

Hehehe...mmg punn//FB cuma nak check msg dr kengkawan jerr...tu pn tgk dr email dulu....

Trafik naik dengan Apesal.com

::contengan hati::)) said...

aaha buka fb sebab nak chat dengan membe n ping blog je,, bosan dah tapi tak pernah bosan dengan blog kan ;)

M Fizan said...

eh..aku tak pernah bosan lar..kat situ lar aku ping link blog..huhuhux

amir aizat said...

fesbuk mmg bosan pon skrng! haha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak dari dulu x minat fb..ada akaun pon hubby yg buatkan..smpi skang x paham fb utk apa ~hee

soooooour said...

x mustahil fb akan jd cm frenster n myspace 1 hari nnt....

hasrul hassan said...

Salam.
Mungkin dah tiba masa sesuatu yang lebih menarik utk tampil. :) FB dah sangat sesak dah .. tengok pun nampak sesak ...

Terima kasih kerana singgah blog BK yer .. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!