Wednesday, May 18, 2011

Tips untuk layout blog

Ini adalah entry kipas.. bukannya entry tips..

Aku rasa layout blog aku ni rosak la.. aku tak tau..somenting going wrong here.. iklan nuffnang tak kuar, aku dah email kat diorang tak tahu la boleh satel ke tak.. pastu kalau aku letak gambar ada pulak garisan dot dot dot kat tepi yang aku sendiri pun tak tahu apa morif sebenar dia kat situ.. macam dot dot dot dalam botol pulak...arghh!!

Aku agak bongok benda benda macam ni, layout yang haritupun budak ni yang buatkan..
tangan aku kegatalan, saja nak tukar yang baru.. nak tukar test konon.. ini la hasilnya, tunggang langang.

Sekarang satu jak harapan aku.. mintak tolong dia buatkan aku.. seblom dia pindah rumah, busy dengan kerjaan dia.. boleh kah Shamsuddin Amin? boleh bha kan ko tolong aku buatkan, aku nak teme yang ni jugak atau lebih kurang, tak nak tambah widget nanti keberatan.. boleh kan.. bha kawan kawan free.. keh keh keh..


Ok ini mungkin adalah tips..
  1. Jangan letak banyak sangat widget.. follower macam aku ni pakai berokbeng susah nak masuk
  2. Jangan letak segala menatang yang terbang terbang dalam blog.. ni pun panggil widget juga ka apa?..kalau benda ni ada serius berat nak hayun..
  3. Seboleh bolehnya ruangan komen kuar dalam bentuk pop-up.. jangan ada email and word verification.
  4. Aku tak tahu apa fungsi lagu dalam blog, tapi kalau nak dengar lagu baik kita bukak winamp jak kan.. lagu dalam blog pun kin berat jugak la rasanya..

    contoh blog yang cool:
    En.Harrazdani

    Kak Adwa
Kalau empat benda ni korang buat barulah boleh dikatakan anda adalah mesra pengguna..ye dak.. ada sapa sapa lagi nak nambah? silakan..ehehehe..

Jangan la pulak ada yang terasa ya, ini cuma pendapat aku jak la.. sama ada korang nak buat atau tak itu terpulang.. itu hak milik korang kan.. blog korang kan.. suka hati la kan..^^

25 comments:

[sutera kasih] said...

alamak blog aku ada terbang2 hehe..

cik najihah said...

tompang komen..
setuju dengan yang pasal word verification tu..kadang2 leceh bila nak komen

mushroom said...

setuju gak.. blog berat ni nyusahkan taw

adwafarahin said...

kak adwa? citt!
abu nk kene sekeh nie..ptong markah la cmnie, x lawat blog nie seminggu
kehkehkeh

*gurau2 jak! terharu bha! makaseh yep :)

Piah Becok said...

yang benda terbang tu, rase cam nak tembak pakai m16. nak bace entri pun kadang2 susah...

terbaru:
1. GUA TAU GUA EMSEM BILE PAKAI SPEK jangan.jeles.okeh
2. WOI MAKAN LA... GUA SUAP NI.
3. Budak Celup 22
4. JAHATNYA KAMU!!

faiz said...

blog aku berat x...

czueka zulaikha said...

blog czueka berat ta ? huhu
dulu suka letak bnda terbang2 ^_^

harrazdani said...

terima kasih abu...secara tak langsung mengpromo blog yang serba kekurangan ni...;-) thanks!!!!!!

Mira iiya said...

paling tak suka y terbang2 tu ngan widget tah apa2 tutup entry..,memang awal2 kena pangkah..,huhu

daddykoolz said...

biasa la permulaan semua bagai nak di lekatkan....kah3

amny said...

blog tu ape??ngeh3....

sila bagi pelempang sekarang..hahah

adan said...

memandangkan ekau pengguna berukband..

blog aku tu berat ka?

klu still berat aku akan buang apa yg patut..

balas secepat mungkin bro.. keh kehkeh..

tia @ Ini Kisah Tia said...

hehe . biasa yang berat2 ni blog perempuan ;)

ABU said...

sutera kasih:sekor jak kan yg terbang..:D

najihah:ya la kdng2 kena tunggu, pastu kdng2 salah entr pulak du..hahaha mcm2..

cendawan:yup..tp kdng2 gigih je aku nak masuk..:D

kak adwa:hahaha kak adwa..

piah:salji tk blh tembak kan...kdng nmpk ok..tp tu jak la..kin berat..

faiz:ok, simpel..ringan jak

ikha:ok jak..:D

en dani:haha thanks jgk tag aku dln new entry..

iiya: kdng2 aku gigih je nak masuk..haha

en kools:cam aku jugak la dulu..tp slow blajar..lama2 buang dah..:D

amny:lempang la aku..tak kesah hahah

adan:tak berat sngt pun..ok jak masuk..

tia:tp lelaki pun ada jgk..tp pling bnyk popuan la..hehe

chemay said...

baru perasan.
belog chemay ade lagu..
tp takpenah di try untuk play..
hahaha
:P

cik najihah said...

murah2 aje..meh beli pashmina utk kakak ke awek ke hihi

Shamsuddin Amin said...

adeg... penat juga selongkar...
skrg dah ok kan...
header jer...

ko upah la mane2
geng yg sudi buatkan ko.... LoL

apik pehe said...

abu..betol sangat tu..
kena gak bertimbang rasa kat blogger yg guna broadband dan tenet lembab cam apik guna skang ni..hehehe

ABU said...

chemay:ade ke? hahaha..tak trautoplay..ok latu..

najihah:pashmina? apa tu?..hahaha..

ABU said...

udin: thanks, buat mcm yg ko cakap smlm jak tukan..ok

apik:hahaha tau tak pe..ksian je orng cam kita ni, tertindas..keh keh..

YOUsoF said...

Widget tu sejenis kuih ke Abu?...

















Kalau aku simple² sedap mata awek memandang sudah.... ;D

ïêmå å¢klê§ said...

laa..
blog aku xcool ker..
huhu

ABU said...

Yousof: widget sejenis pelempang..ko nak..keh keh keh

iema: hahah..ok la la

meaw said...

blog meaw berat tak ? mesti berat gila babeng,huwaaaaaaaa T_T

meaw said...

blog meaw ada terebang-terebang cane ? tak mesra pengguna la ni,huwarrrrrr T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!