Wednesday, May 18, 2011

Silent Evoluation: Galeri dalam laut

Aku tak tahu korang pernah terbaca atau ternampak pasal benda ni kat mana mana ke tak, tepi jalan ke, kedai mamak ke. tibi atau paper ke..

The artwork of Jason deCaires Taylor, Silent Evoluation.. hasil seni yang unik dan ganjil, explorasi perhubungan diantara hasil seni dan alam semulajadi..

Projek Silent Evoluation ni dia buat kat Cancun Meksiko.. terletak sedalam sembilan kaki dari permukaan laut. ia telah menjadi galeri bawah laut (MUSA) yang menempatkan 403 patung diperbuat daripada simen khas dan juga menjadi terumbu karang buatan habitat kepada hidupan laut.. hidupan macam si patrick, spongebob, squidward, mr krab dan rakan rakan diorang..

Awesome je aku tengok..

alolololo.. canteknya 

 pun ada jugak..

banyaknya patung macam pasar borong dah..

ini upacara perasmian dia.. pakai baju opis masuk dalam laut.. macam gampang..hahaha

* lebih banyak gambar dan info klik kat sini..

21 comments:

Pijahh' de-Arr said...

patung y menakutkan~~

adan said...

perghhh.. gila ar dorang ni... kreatif la sgt..

czueka zulaikha said...

haha ta bole blah time perasmian..
formal gila tu hehe

storyfromme said...

buang tebiat ke ape buat perasmian dalam laut.

faiz said...

xbley blah tgk perasmian dia..

syrupmasin said...

fuyoo macam hebat je..

ABU said...

pijah:tak takot pun..haha lawa lagi adalah..:D

adan:kreatif kan..atlist blh jadi daya tarikan pelancong..

zulikha:hahaha kan...

storymory: tu la kelainan..best apa tengok keh keh..

faiz:siap pakai tie lagi dlm laut hahah

masin: kira hebat latu..mlysia tak tpkir mun nak buat kan..

mykhalis said...

adehh..gila baban..sampai camnie sekali?tapi memang kool..

ABU said...

cool gile kan..kalu dekat2 nak sajoh aku pegi tengok..

bunga said...

woooo..bisa deng ckp sama lu..haha

adwafarahin said...

wow saya kagum!

:D

miss ayu said...

sgt2 co0l ..

nfdeeda_zubir said...

honeymoon pi sana sedak jugak neh ~

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah..cool..

amny said...

tempat ni akan berhantuu..hua2..

[sutera kasih] said...

tak lama lagi galeri atas awan hehe

ABU said...

bunga: ya ya la..hahah

adwa: wau jgk..kagum

ayu:cool :D

zubir:keh keh..mmg sedak..cang lawa ja tempat kan..

betty:cool :D

amny:haha mana ada..

sutera:haha ats awan lagi tu..haahah nk jgk tengok..

chemay said...

yang last tuh tak boleh belahh..
snggup bazir baju mahal..
masuk laut..
hahah

YOUsoF said...

Salah kawal nafas silap² ada yang teman patung² kat dasar laut tu sepanjang masa...

ABU said...

chemay: hahaha tau..ntah2 dlm poket dorng ada iphon/bb hahaha

Yusof: mati..haha

meaw said...

tade pasal cari pasal,hadoiiiiii......buat kat darat dah .....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!