Thursday, May 5, 2011

Siapa Judas dalam lirik lagu Lady Gaga

I couldn't love a man so purely
Even darkness forgave his crooked way
I've learned love is like a brick, you can
Build a house or sink a dead body
I'll bring him down, bring him down, down
A king with no crown, king with no crown

I'm just a Holy fool, oh baby he's so cruel
But I'm still in love with Judas, baby

Single ni rasanya takkan dah release dalam Malaysia.. kecuali download free la kot dalam 4share.. kalau korang tengok lirik dia, seakan akan Lady Gaga ni sedang menyembah sayitan.. kira black yang betul betul metal la kot versi wanita..auw!!.. lagu ni pun dah jadi kontrovesi kat sana..

"She is trying to rip off Christian idolatry to shore up her talentless, mundane and boring performances. Another ex-Catholic whose head is turned around... Is this the only way to jet up her performance? This isn't random, we are getting closer to Holy Week and Easter."


Siapa judas yang di sebut oleh lady gaga ni?
Judas Iscariot ni adalah pengkhianat Nabi Isa a.s. dia ni la orang yeng bertanggunjawab membritahu tempat persembunyian Nabi Isa a.s kepada musuh baginda orang orang yahudi sehingga mereka menyerbu tempat itu. Menurut islam orang yang disalib tu sebenarnya adalah judas dan bukanya Nabi Isa a.s..
Tengok kat sini dan kat sini..

19 comments:

awie ahmad said...

single ni telah dimainkan berkali2 yer di radio..

khairul akmal azman said...

lady gaga..
actually anti islam..

cayob said...

mcm tu kah?? tapi best juga lagu dia hahaha.....nabialah

Shamsuddin Amin said...

gegeh ko mncri info...
salut la bro...

bagus juga klo judas tu yg disalib...
hahaha

k e y r i said...

kiamat sudah dekat...

Piah Becok said...

oooooooo... baru tau. jarang gak dengar radio ni. da tak tau da ape lagu baru skang.



terbaru: KONDOM ITU BUKAN UNTUK DIMAKAN

Ayie said...

Kalau ko perasan, dalam setiap video lagu dia, dia akan selitkan unsur freemason.. Contohnya, gambar hati dibalut kawad berduri.. dalam freemason, hati berbalut kawad berduri nih ada maksud.. wallahualam..

ABU said...

@awie..ya ka,..laju jgak malaysia ni kan..

@khai..huhu tau tak pe..

@cayob..keh keh..aku pun laya jak lagu dia ni..pandai2 la, bezakan mana baik mana tidak..huhu

@udin..la ndak perlu gigih pun..kan basic..google pun blh..

ABU said...

@key..kan kan

@pia..aku pun jrang dgr radio gak..nwolod jak banyak keh keh..

@ayie..tak perasan..thanks bg tau.. tapi stkt nak dengar lagu tak pe kan..hahaha

amny said...

errkk..xknl lerr..=_="

Aman Ibrahim said...

i love her song but mostle controversy...
just put that thing aside..hehehe..

Azree Haikal said...

biasa la tu.. saper yg x pernah ambik risiko?? gaga ambik risiko n dia boleh handle.. cuba baca betul2.. judas tu betrayer kepada jesus..jesus ni kan kristian.. maknanya dia x berpihak kepada mana2 agama dalam lagu tu.. nak menunjukkan jalan penceritaan berlakunya salib kepada jesus tu..(maklumat lanjut komen di blog sye)

KhaiRin : anies said...

kalu judas lm bola sepak sy tau hehhe

Cik Mizah said...

banyak lagu dan video dia nih berbentuk freemason ....hurmm wallahua'lam

faiz fakhirin said...

minah ni freemason...byk tajaan dr iluminati dia dpt...thats why dia kebal

Sayidah Nafisah Ruslan said...

ini lagu alejandro kan?

Fakhrul Haiyin said...

lady gaga memang. adeh. skg ni mcm2 suda cara durg mau kc rusak akidah urg islam.

dlm lagu bruno mars-it will rain pun ada sumthing durg letak. sekian XD

Hanif Idrus said...

Lady gaga ini dah tak boleh diubati lagi...

Anonymous said...

I dont know lah nak dgr lagu ni pun dah rasa macam ragu ragu hm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!