Saturday, May 28, 2011

Shortcut untuk Facebook

Mesti korang semua ada Facebook kan.. ada kan.. boleh dikatakan semua orang ada Facebook (13 tahun keatas), orang yang tak de Facebook orang cakap buta IT.. orang cakap ya bukan aku.. hehehe..

Sebenarnya aku baru tahu Facebook punya shortcuts.. aku jumpa kat intrnet ni.. sebelum aku share kat korang aku try dulu.. oh memeng boleh pakai, try la.. baru nampak pro sikit.. Raja Facebook!!.. mati kan kalau tak on Facebook.. hek keh keh..

shift + alt + 1 = home

shift + alt + 2 = profile

shift + alt + 3 = Friend request

shift + alt + 4 = message

shift + alt + 5 = notification

shift + alt + 6 = edit My Account

shift + alt + 7 = choose settings privacy

shift + alt + 8 = Facebook Like

shift + alt + 9 = statement of rights and responsibilities

shift + alt + 0= Facebook help center

24 comments:

tia @ Ini Kisah Tia said...

uish memang pro . lagi pro kalau main klik2 aje . heheh !

adwafarahin said...

pro abes nie..hehe

tp xde la smpau mati klu x buka FB kan hahaha

chemay said...

rajen laa sharing.
nmpak sgt kaki fesbuk
heee
:)

cucu umie said...

alamak, ayie pon tak thu tntg bnda..kuikui thnkx for the info..btw, ayie dh jrng on9 fb ah skng nie..

harrazdani said...

betul jugak tu...tp dah lama tak buka Fb..huhuhu

tia @ Ini Kisah Tia said...

memang ni c ABU , kaki pesbuk . haha! komenku , suka aty aku lah . ngok kw balik . wahahaaaa . suka aty kuuuu ..

cantekk said...

wa...terer la abu ;-D

eh, kalau nk block org tu dgn klik kanan je bole? haha

ïêmå å¢klê§ said...

perghh jadi cikgu fb pulak..
hihi

amranaiman said...

fb maniac.. huhuhu meh blaja wat simbol.. :D

Shamsuddin Amin said...

tu dia si raja FB...
rindu update status setiap jam la tu...=P

Nurul Iman Rosman said...

wah, info baru ni. bagus2, akan digunekan kalo mouse rosak. hehe, thanks yow! :)

cik azeya said...

tak mati pon. i hate facebook. hehe

Puteri Iqa Izyan said...

haha. pes time nih tau benda ni.

^^_

meaw said...

pehhhhhh, king fesbukkkkk ah ni.... :P

syrupmasin said...

ohh ye ke..bari tao nih..haha

adan said...

wei.. aku try ndak boleh pun.. ahaha

fadh leyanie said...

dulu ade fb tapi..
da deactive fb pun..huhu

ABU said...

ooo.. sekrng semua cakap aku raja facebook la..kurang asam korng..

dulu dulu masa blm layan blog, korng pun main fb jak kan..tiap 10mnt update status..keh keh keh..

tengok la fb aku skung..bnyak sudah sawang2 dia hahahahaha

Abu Huzaifah said...

err.. senang skit... hehe... mcm AutoCAD plak...hehe

Rtp Farra Arisha said...

canggih sudah dunia skrg. mcm2 boleh cipta, reka and so on laah.

well, thanks for sharing the infos to all of us!

Mr.Thinker@Ali said...

Pergh. lma dah x buka FB neh. Hampir2 terlupa dgn bnda nie. Yg ingat, F1 untuk hero dalam DotA. Hahaha. ^^

czueka zulaikha said...

thanks sharing incik abu :) caring lebih laa! haha

faiz said...

mmg raja fb la ko..

Muhammad Nur Hidayat 喜达亚 said...

haha.. :D awak kata semua orang dah ada facebook kan tapi depa13 tahun ke atas.. saya guna facebook sejak umur 10 tahun x kesah pun.. adik saya yang baru umur 6 tahun pun dah ada akaun fb dan duk main game selalu... (tapi tang birthday date tu kna bohong la.. jgn ckp kt org lain :P)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!