Tuesday, May 24, 2011

On Stranger Tides best..!

Selepas habis tengok cerita On Stranger Tides malam tadi aku bertanya kepada kawan aku..

Ade ke mermaid jantan? er..

Ngok! mestila ada..abistu macam ne dia nak membiak...

Eh ya, betul juga kan.. kalau tak de, dengan sapa diorang nak tuuutttt..tuuuttt..

Tapi selain rupa paras yang cantek, dan baik hati selama ini aku tidak pernah terfikir adanya mermaid jantan.. aku berangapan bahawa mermaid tu membiak dengan sendirinya, macam siput babi.. tak perlu nak ada yang jantan.. hahaha..

Dalam cerita Pirates ni betul betul mengubah perspektif aku bahawa mermaid adalah makhluk yang lemah lembut tinggi budi bahasanya, macam budaya sebenar wanita melayu, tak ganas.. maskud aku melayu adalah mermaid, dan mermaid berbangsa melayu.. sexy tapi sopan auw!!
hahaha apa aku merepek ni...

Astrid Berges Frisbey and Sam Clafin

Ok, better korang tengok cerita ni best wok.. tak rugi, best macam cerita Pirates of the Caribbean yang dulu dulu.. dia tak de la sangat kaitan dengan cerita pirates sebelumnya, so mean kalau tak tangok yang dulu pun kita tak de la nak ble ble dalam pangung.. tapi sayang kali ni The Black Pearl tak nampak, sebab dia duduk dalam botol.. keh keh.. balek balek dalam botol..

Sebab tak nak tengok lambat, gigih je aku paksa kawan aku join tengok semalam.. even seat second line je yang ada.. hahaha.. pirates terbaik 10/10 abu bagi.. oyeh!! (mesti kotang cakap overrated kan haha..)
entry pirate sebelum ni..klik kat sini..

entry auto publish..owner blog tenga kerja hehe..^^

18 comments:

adwafarahin said...

owner blog nie brurung hantu wujud mlm2 jer
org suh tido xnk aishhh!
haha

slmt bekerja la abu! ^^

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

mmg kena tunggu citer main kat tv la dek oii..susah nk tgk wayang ada ank kecik..

Dayana Nasir said...

nak tengok tak pernah dapat sebab tiket asyik sold out je. T__T

Shamsuddin Amin said...

x tgok lagi... T_T

cayob said...

sabar...nnt aku p tengok...esok haahahah

Not really a writer[Ez] said...

damn!! x tnggok lagi xde mase haha

syrupmasin said...

wahh..ramai betol yg cakap best..ermm mermaid jantan macam mane??

cucu umie said...

aish..xsempat pergi pawagam lh abu..kalo nk peg pon kne ambik mase..better tngu dvd jer kot..heheh

Ain Zulaikha said...

aik , cite pirate ada mermaid ke? macma best lah pulak.. kena tgk ni..

NARDtheNERD said...

abu,

dalam cite duyung mayakarin kan part last sekali ade duyung jantan...
ehehe

:)

ABU said...

adwa:woook..wooook..woook~...(bnyi burung hantu)..:D

kak betty:emm..aku faham..dgn budak2 kecik mmg payah la gamaknya..:D

yana:tau tak pe..sbb best, cepat je abis..

udin:tu la kau aku ajak tak nak, smlm aku blnja kawan aku 3 orng , snggup jak tuk temankan aku tengok wayng..hahaha..next time x-men..

yob:yup..ok ok..

ez:pgi tengok la cepattt..keh keh..

masin:mmg best..mermaid jantan aku tak tahu cm ne bentuk dia..hahaha

cucu:tengok pangung la best..

zulikha:ada mermaid dia, tp kalau duk atas drat dia jadi orng..hehehe..

nard: oh tak ingat..tak perna tengok smpai abis..:D

ïêmå å¢klê§ said...

teringin gak nak tengok tpi xde member nak ajak..
tnggu nak download je la nnt

fikri FAUZI said...

movie2 ni mmg banyak aku miss..tapi yang ni aku kena download la..rasanya dah ada orang link..

miss.Addin said...

haha , betul juga kn . kalau takda mermaid laki mcm mana mermaid tu nk membiak.

okay, selama ni tak pernah terfikir ada mermaid laki. HIHI :)

apik pehe said...

haaa..kan da cakap..citer ni memang best punyer..hehe

adan said...

baru pulak aku tau siput babi boleh mmbiak tnp pasangan.

faiz said...

ni yg kena pergi tgk ni..

tia @ Ini Kisah Tia said...

mermaid jantan hensem tak ? hohoo !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!