Sunday, May 15, 2011

Permandangan indah New Zealand

Mungkin ada yang tak tahu.. dalam dunia ni toronto adalah salah satu tempat yang aku nak pegi, ntah bila la agaknya.. tunggu aku kaya la kot.. tapi tahu tak korang new zealand pun kira best juga.. tengok sahaja dalam filem hidustan, lawa kan.. golek golek atas rumput bawah pokok rhu, di tepi sungai berlatarkan gunung ganang..challo beta!!..hahaha.. tapi selain semua tu ada satu tempat lagi yang sangat istimewa kat new zealand..



  
Dalam filem hantu kak limah nampak kan ada banyak coli terbang terbang, yang time keh~! keh~! keh! keh~!,.. ha yang ni lagi banyak.. sejauh mata memandang.. nama tempat ni Cardrona Bra Fence dekat  Central Otago, New Zealand.

Walaupun telah menjadi kontrovesi, tempat ni adalah salah satu tumpuan pelancong yang popular kat Cordrona Valley. bermula pada krismas 1999 dengan alasan yang tidak diketahu, empat coli digantug kat pagar dawai tuh.. pastu penduduk kat situ pulak gantung lagi dan lagi coli diorang.. dan jumlah coli bertambah daripada tahun ke setahun.. hahaha.. tak tahula la pulak tempat ni ada lagi ke tak sebab ia dikatakan mengganggu penglihatan dan menimbulkan kesesakan di kawasan itu..

17 comments:

adwafarahin said...

erk? motip sangkut bnd tuh?

hahaha ngarut!

cucu umie said...

hauhau..macam nak peg jer sne..maner thu ad rezeki fly..nak juga tgok ad ker tmpt tu..hauhau tpy ap motif letak bnda tu ea?? smkin bertmbh lg?? haha

Aisyah Aina said...

kalau lelaki pergi sana suka la...kalau perempuan yang pergi...bosan je! :D

harrazdani said...

pemandangan yang begitu unik :-)

GamUHU said...

HAHAHA! tadak keja. hadoi.

http://keleboqmaneh.blogspot.com/2011/05/semalam.html

syrupmasin said...

fuyyooo..luas permandangan :D

ayie said...

haha..jom wat rombongan ke sana..hehe

nfdeeda_zubir said...

tak relevant langsung.
free kaa semua tuu ? (-_-")

NURUL NAJWA said...

amboiii.. HAHA

cik najihah said...

aku jadi follower ko yg ke 310 :)

ena meina said...

haha..pelik tp benar.:))

amny said...

ciss !! gambar apekah itu??? spek matakah??ahha

ABU said...

adwa: ngarut ka.. tp dia ada daya tarikan ok..tuk plancong lagi tu..keh keh keh ..


cucu: tak paya pegi fly jauh2..pgi je blkang rumah jiran sblah..ada la tu..hahah

aina: mmg la korng bosan..hehehe..

harrazdani: unik kan..beratu2 pulak tu..mlysia tak nak buat ke? tarikan pelancong la katakan..hahaah

gamuhu: hahaha mcm haram kan..

masin: luaspermandngn brtambh pengalaman..pngalaman coli..keh keh keh

ABU said...

ayie: blh la kn..once a life..rombongn sambil belajar..

kak nfdeeda: bukan utk dijual..utk show je..tarik plncong..advice la mntk mlysia buat jugak hahaha

njwa: keh keh..amboi!!

cik najiha: selmt..thanks..

ena: pelik tapi lawa..hahaha

amny: tak de la..tu gambar kereta..lawa kan..hahaha

NAZRUL AZAT said...

fuyooo banyaknyeeeeeeeeeeeeeeeee

YOUsoF said...

Ni ampai terpanjang aku pernah tengok kot..



Ni kalau nampak dek manusia gila bendealah tu, habis kot dia sapu semua.. ;DD

APAN said...

mmg x bermotif lansung mende ni. haha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!