Monday, May 2, 2011

Biar jauh asalkan kesedapan

Setelah beberapa bulan aku duduk kat sini ada satu sikap orang orang semenanjung ni tentang makanan yang aku rasa aku suka dengan sikap itu..

Bebrapa orang yang aku kenal, aku perhatikan diorang ni suka makan makanan yang sedap sedap... eh! Memang la kan yang sedap... aku pun suka makanan sedap, sesiapa pun suka makanan yang sedap dan lazat...

Apa yang aku maksudkan sebenarnya ialah diorang tak kesah jika diorang pergi tempat agak jauh untuk dapatkan makanan yang sedap.. 

actually memang sedap pun sebab aku join sekali makan.. hahah..

Kenapa perlu ke tempat tu yang bagi aku agak jauh sedangkan dekat dekat dengan sini pun beloh dapat jugak?.. Jawapanya ialah sebab 'sedap'.. Tak kesah pergi tempat yang jauh 'sedikit' asalkan dapat makan makanan yang memuaskan nafsu makan diorang.. kepuasan dan kesedapan yang paling utama..

Aku heran dengan diorang ni, tau tau je kat situ ada nasi lemak sedap.. kat sana ada  char kwetiau sedap.. kat situ nasi tomato sedap.. kat sana makanan laut sedap..jom aku follow ja..keh keh..

Bagi aku lakan, asalkan makanan tu tak teruk sangat harga berpatutan dan yang penting dekat itu suda memadai.. Tak payah susah susah nak pegi tempat jauh..kan kan..

Tapi anda ada efort yang lebih, tak kesah sangat dangan kos dan jarak.. So tiada halangan untuk anda membuat pilihan.. Jom jalan jalan cari makan..
before
in the middle
after
Contoh semalam je kitorang pegi ke bagan lalang sebab nak makan makanan laut.. tak ke jauh tu. Daripada puchong perjalanan  hampir nak 2 jam untuk sampai ke sana..adoi!! jauh kot.. sanggup je pegi..

Kalau bincang dangn kengkawan diorang pun setuju dangan pendapat aku ni.. Adakah anda juga bersetuju dangan aku..? ka tak setuju langsung?...cis!! hampeh korang ni..hahahaha..

22 comments:

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
abu nak Tanya kenapa cermin sebelh kiri

yupppp jauh mana pun ceruk mana pun kalau mmg tempat tu sedap pun orang sanggup datang... wehhhhh mmg nampak sedap semua nya tu

adwafarahin said...

pos nie byk perkataan 'sedap'

konklusinya yup btl tu abu
org sanggup berjalan jauh utk dpt mknn yg sedap bru puas hati
xde la rse terkilan kua dwet :)

GiveAsh said...

@zam..thans jawab soalan dlm entry baru..suka blog kamu sbb banyak info..

@adwa..mmg puas hati..
oh ya bagan lalang ramai orng la semalam, nak dapat meja pun susa..

adwafarahin said...

ooo yeah?
tu mmg sedap sgt la tuh
nak ajak family la try mkn kat sane nnt ^^

Cik Ezy said...

mkn kat mane2 pon sume sedap bg saye..
muahaha..
kalo sedap sgt2 b'baloi la pegi jaoh2 nk mkn sedap..

GiveAsh said...

@adwa..try la, tp tengok masa tak ramai orng..kalau musim cuti sure msti ramai gila

@cik ezy..pastikan berbaloi baru nak pgi,..kalu tak buat rugi je kan..hehe

nas said...

aku 2 minggu lepas g bagan lalang nk g mandi2 manda.. tp tengok2 air xpasang lagi n kotor gak...
last g pandai PD n telok kemang :P

GiveAsh said...

oh ya..aku pgi time malam..tak nampak pulak air laut dia..nasib baik la..kalau tak msti mode aku berubah,..hahaha..

aNiss :):) said...

nampak sedap je.. tapi jauh kot nak sampai sane... hehehe.. nanti belanje aniss okay.. hehehe =)

czueka zulaikha said...

visit here :)
dpt makan sedap 1 kpuasan tu..
wlwpun ta knyang lama hee

NURUL NAJWA said...

btol3.. sama la.. snggup g tempat jauh2 semata2 nak carik mkanan yg sedap.. yummy~ hehe(ttbe rasa lapar lak)

syrupmasin said...

ya Allah lapar pulak tgh malam nih bile tengok makan-makan nih..

storyfromme said...

lagi satu,orang sanggup beratur panjang atau tunggu lama untuk makanan sedap :)

dayfeda hassan said...

wah jaoh 2..nie klu dpt mkn seafood kt jeram pn bez gak nie..jomm..^_^

Ayie said...

perghhh.. mantap.. mahal tak..?? kalau biasa biasa, bole le pegi.. kalau tak, harapan laa..

Shamsuddin Amin said...

mmg sgt kesedapan ak tgok mukamu...
mana lg murah wei...
Bagan lalang kah tanjung harapan...?

MONAT © 2011 said...

tengok tu memang sedap lah~ huuuuuuu~ bagan lalang tu area mana ek?

ABU said...

@anis..mmg pun sedap..blh je kalau nak aku blanja..hahaha

@zulikha..mmg puas sngt, gelak dulu hohoho..

@najwa..lapar..jem makan magie..haha

@masin..jom join skali makan dgn najwa..

ABU said...

@storymori..ya aku sangup!! tp sebnarya aku paling tak suka beratur..hahaha tak tau nape..em

@feda..kan, baru la dia jln2 cari makan..hehe

@ayie..agak la jugak, biasa la kat sini..kat sabah makanan laut murak..:P

@udin..bg aku best lagi kot bagan lalang..tapi jau je la..rasanya kalau siang best..sbb kawasan kampong..i like kampong..

ABU said...

@monat..bagan lalang dekat dgn nilai kot..jom tengok google map..hahaha

aNiss :):) said...

ohh yeayhhh... ada orang nak belanje.. hehehe =)

apik pehe said...

hehe..jauh tu semata2 nk pergi makan..sedap!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!