Monday, May 9, 2011

Ada apa pada nama: sedapnya makan batu

Ada lagi tak musim durian.. macam dah kurang kan.. biasanya satu pangsapuri tempat aku tinggal ni bau durian.. sekarang tak de dah..


Nak tanya? ada tak kat sini yang tak kenal buah rock melon, nama dia agak ganas bukan hahaha.. buah dia pun nampak ganas jugak.. kalau korang nak tahu ia adalah sejenis tembikai/melon.. seangkatan dengan water melon, tembikai susu dan sebagainya.. saiz dia lebihkurang macam tembikai susu tapi ada netting yang timbul kat permukaan kulit dia.. dalam malaysia ni ada dua jenis rock melon, first Glamor dan yang satu lagi Korea 1 (KR1).. banyak di tanam kat Terengganu (TADC dan PPNT) dan Selangor (PPK).


Abistu apa kaitan antara rock melon dengan durian, dammm...

Kadang kadang otak aku ni bongok jugak.. aku tepikir nak sajo aku lagakan durian tu dengan rock melon.. walaupun kedua dua mereka tu tak bersalah.. hahaha.. tapi tau dah, walaupun rock melon tu nama je rock melon(tembikai batu) tapi kompom sajo dia akan hancur, pecah..
jadi, beringat ingatla ya.. ada apa pada nama..peace.


18 comments:

syrupmasin said...

haha...ade laa ingat nk tunjuk gambar rock melon tuh :D

KurekureKecik said...

2 2 sedap!

Shamsuddin Amin said...

bila ko mo bg ak melon tu...?
sedap wei... hahah

Miecyber said...

Melon & durian best Bro...

Burung Walit

Miecyber said...

Boleh kita bertukar bloglist Bro?

Burung Walit

adwafarahin said...

x penah mkn pon lagi rock melon tuh
sedap ke abu?

blogtilldrop said...

rock melon and durian..favourite tu!!
anyway i follo u

cik azeya said...

baru first time dengar rock melon. siryes! -_-

NURUL NAJWA said...

first tym dgr kott.. rock melon?? bole mkan ke?? @__@

cantekk said...

aku antoo durian.
jom buat gathering wif duyan.... ;-)

Ayie said...

wow.. durian sodap.. hahaha

::contengan hati::)) said...

saya tak makan durian lah incik grrr

deeya said...

rock mellon tu nama jer ganas .. tapi isi hati macam tisu bhai . haha ! ta kesah la , janji sedap !

eh ! tambah lagi 1 tmpat utk rock melon .. kat pontian , johor !! yesh ! ade kebun rock melon .. besh giler ! free jer dapat . HAHA !

YOUsoF said...

Ada apa pada nama Bu.. Rocker yang kelihatan bengis dan kental pun kadang² ada jugak yang 'berhati gadis' kat dalamnya....






Teringat 360 haritu pasal durian kat tanah berbukit kat perak.. tak hingat apa nama, mabeles sungguh kata orang..

nelly said...

nyum2 !!

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


apa ada pd nama? kalo smua bende xde nama, nak kenal mcmana bende tu? kalo rupa bende tu bulat mcm bola tp bukan bola, nak panggil nama apa kalo bende tu xde nama? susah la xde nama...blh haru satu dunia tau...hohoho

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Pijahh' de-Arr said...

durian~~~~

MakWe MeraH JamBu said...

aku rs sakit pale..
tp tetiba terbukak blog ko..
lum baca lg diz entry..
n tetiba aku tergelak..
so sakit pale aku dh ilang :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!