Thursday, April 21, 2011

Tutorial cara berenang anjing.

Aku tak pernah lagi buat entry pasal tutorial.. kalau dalam dunia blogging ni ada banyak jenis tutorial.. untuk widget ada, gain income ada, ringankan blog ada, naikkan traffic ada dan banyak macam lagi lah..

Kali ni aku pun nak buat entry tutorial jugak.. tutorial cara berenang anjing.. na amek kau!!..hahaha aku tau kat sini ramai orang tak reti berenang kan....kan..!! reti blog walking je..kan..

Ok serius weyi, aku nak perturunkan ilmu berenang ajing ni kat korang..take it seriously, kot kot ada banjir kilat, dapat lah kita menyelamatkan diri degan sekil berenang anjing ni.. kalau yang dah reti, sila lah sumbangkan idea korang ok..

Cara dia mudah sahaja.. just 3 simple steps.. baca betul betul..

First korang kena buka baju yang berat berat, contoh kalau korang tenga pakai jeans..tolong buka sekarang!!..pastikan anda berenang dalam keadaan ringan dan selesa.. jangan gelak!!

maafka aku, sebab aku tak reti nak lukis..harap korang dapat gambaran keh keh..
Pastu korang bertiarap di atas air.. buat slow slow, jangan sampai tengelam pulak..kang lemas..hehehe.. dan pada masa yang sama korang hayunkan tangan korang (dengan pantas) tepat tepat betentangan dengan leher korang sambil tapak tangan korang buka.. bukan hayun macam tangan Usop Wilcha ok.. buat macam kaki itik yang sedang berenang tu. ini akan menghasilkan daya tujahan keatas bagi mengelakkan korang tenggelam dan lemas..oh ya, jangan lupa jugak lonjongkan leher korang ke atas..untuk pernafasan yang baik..

Last sekali ialah hayunkan kaki korang seperti korang tenga diving di dasar lautan..berangan sikit.. tapi yang ni pun kena buat dengan pantas jugak untuk menghasilkan daya tujahan ke hadapan dan mengelakkan bahagian paras bontot dan kebawah daripada tengelam..

Bagi menetukan arah pergerakan pulak pandai pandai la korang adjust hayunan tangan dan kakai korang.. ke kiri atau ke kanan, kalau nak reverse takyah tanya aku, aku tak reti.. ingat jangan sampai cramp sudah..hahaha

ok! selamatkan diri anda daripada lemas...gud luck..

16 comments:

Shamsuddin Amin said...

patut la tiap kali brenang ko brenang mcm ni...

rupanya ko mmg pro... hahaha

adwafarahin said...

hahahahahha dean kejam

apakah katun itu berenang bogel?
aishh lucah2

tutorial yg unik lain dr yg lain bagus2! :)

amny said...

gulp ! xreti berenang...T___T

GiveAsh said...

udin...ada lgi skil yang lain la..haha.

GiveAsh said...

adwa..aa nampak cam bogel kan..hahaha

GiveAsh said...

amny..lemas la ni nnti..:P

khairul akmal azman said...

elow2....wah2 berenang katak gua reti la..hehe...
jenguk entry gua lak ..mmg best nye
http://khairulakmalazman.blogspot.com/2011/04/10-bende-laki-meluat-kat-pompuanbajet.html

GiveAsh said...

hahaha cam ne berenang katak..aku tak reti..

NabiLLa NaSir said...

saye bagi markah D+ kat lukisan atas tu. hehe :D

GiveAsh said...

alamak gagal..matilah! :P

Emilia Emira said...

hahaha comey gler title entry!

GiveAsh said...

comey mcm orng dia..keh keh
Eh tp bukan macam anjen ok hahahaha..

zhanaz45 said...

Ada juga sobb gaya berenang kodok hehee..

fadh leyanie said...

tutorial cara berenang anjing?gempak2,,pasni bole soh org2 kat luar sana berenang cara ni..^^

GiveAsh said...

zhanaz..berenang kodok@katak aku tak reti doh..:)

GiveAsh said...

fadh..gempak kan..try la, just 3 simple steps..mudah je..keh keh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!