Saturday, April 30, 2011

Peta Sabah: bha!! Lahad Datu di mana

Orang mane?..Sabah?
Ya aku orang Sabah.. Sabah bha..
"kenapa bha kau berubah..kenapa bha.." keh keh..

Tu soalan wajib kalau first kenal atau borak borak dengan sahabat baru kat sini.. aku bangga jadi anak Sabah!! ya betul..aku bangga..

Tapi soalan tu selalaunya tak berakhir kat situ.. kebiasaanya akan di susuli pula dengan soalan bertubi tubi.. macam polis bagai..bla bla...arghhh!!!...

Tak pe la.. diorang tak tahu...so memang wajar pun diorang tanya kan.. hehehe

Sabah kat mane?
Lahad Datu..yup, aku orang Lahad Datu..sebut betul betul ok..bukan Liang Lahad ok...


Kalau korang nak tahu lahad datu betul betul kat mulut peta sabah..toing!! mulut? hahaha.. yang ni kira ramai dah orang perasan...peta Sabah boleh korang bahagikan dengan menyebut:
'tengah tengah' merujuk kepada area pedalaman sabah,
'tanduk/ telinga' merujuk kepada area kudat..
'mulut, muncung/di bawah mulut/ atas muncung' pula merujuk kepada pantai timur (sandakan, lahad datu, tawau)
dan kalau sebut area KK maka di area kk la atau pantai barat...
(peta sabah cantek tekan sini.)

Cam mana nak sampai Lahad Datu?...sila tengok kat sini..jauh kan.
ape yang best kat Lahad Datu (LD)..? emmm.


tag; kedudukan lahad datu di sabah, lokasi lahad datu, lanun di felda sahabat, pencerobohan orang filipina di lahad datu, peta felda sahabat, peta lahad datu, kesultanan sulu menceroboh lahad datu, tuntutan waris kesultanan sulu di lahad datu, mundu di sabah, mundu di lahad datu, lokasi bandar sahabat, lokasi bandar lahad datu

15 comments:

Ayie said...

kasi promote sikit tempat best kat sabah.. ^^

HajarRasdi [BdkKck] said...

xpenah lg sampai sabah n sarawak.. huhu..

cayob said...

banyak best di LD tu......hahah...c abu thu "pot" (tempat) nya.....

adwafarahin said...

kalau x tahu lahad datu kat mane mmg nk kene buang negara la diorang nie

kehkehkeh

oo abu org Liang Lahad eh eh salah2 Lahad Datu *jgn marah bha! gurau jak
:)

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

folo u.folo me gak ea

GiveAsh said...

@ayie..tak terpromot dah..banyak sngt..hahaha

@hajar..meh la ikut aku bulan laman..jalan2 hik hik..

@cayob..keh keh..kampungku aku tau la..:)

@oh!adwa..ha jgn sebut slah hahaha..setuju, msti tahu lahad datu kat mana..

@follow u oledy!.:)

khairul akmal azman said...

mujur bukan liang lahad.hee

awie ahmad said...

hrrmmm.. muncung ka?? bukan kawasan 'GIGI' kah tu lahad datu..

amboi... rancak skrg

Ini Kisah Tia said...

bah sini sandakan mari pulak .. ngee ~

GiveAsh said...

@khairul..tak sanggup lagi hidp dalm liang lahad..hahaha

@awie..gigi hingga ke muncung la..mulut

@tia..bha sandakan atas muncung sana..ehehehehe

Shahputra said...

macam d lelangit mulut pun ada aku tgk :p

[sutera kasih] said...

laaaaaaaaaaaaaaaa..org sabah rupanya ko ni abu..org LD..tp jauh jgkla kan dr papar heeee

Miss Eja said...

salam kenal.. ba,, aku pulak d kunak..hehe.. kunak ndak besar btul. pekan jak.. lau kawan2 tya pun,, dorg bukan taw mna peta KUNAK.. so bgus aku COPY kan ko punya ni...hehe.. sabah baguusssss ba.. :D aramaiti..!!

El-Janna said...

ahak,, liang lahad

HeNRieTTa JoSe said...

lahad datu? bestnye...citer la ape yang menarik...sbb thn nie nk round sabah jauh sket...hr tu bru smpai kk n kundasang...nk gak ke lahad datu...semporna...ngan tawau...klu sempat labuan sekali....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!