Saturday, April 2, 2011

Menjadi seorang yang gembira

Selamat berhujung minggu korang...selamat bergembira dan selamat ber hu ha hu ha.....hahahaha...tapi apakah itu gembira?...gembira ialah perasaan yang wujud apapabila sesuatu yang berlaku itu mampu membuatkan mood korang berada dalam keadaan BAGUS/OK/GOOD...korang perlu tahu bahawa kat dunia ni tak der sorang pun yang merasa gembira sepanjang masa...mungkin orang gila je la kot tersengih sengih, gelak sorang sorang...ingat, hidup umpama roda, roda umpama hidup..roda roda roda..balek balek orang cakap benda ni arghhhhh bosan!!....ok skop tajuk ni sangat luas, kalau nak bincang satu hari pun memang tak cukup. dua benda je aku nak cakap ari ni iaitu senyum dan rileks...yang penting ialah jika korang bersyukur dengan kehidupan diberikan maka korang akan menjadi seorang yang GEMBIRA...

Senyum
Apa apa pun yang korang buat cubala untuk senyum..senyum kepada orang lain, jangan asyik buat muka ketat je hujung hujung minggu...perasaan anda ok ke tak ok ke..korang cuba la untuk senyum...lakukan sesuatu yang positif keatas diri korang seperti berkongsi senyuman kepada orang lain...pindahkan neurochemical pada direction yang betul..senyum..bangun pagi pagi je senyum..ingat senyum itu satu sedekah ok...hehehe...

Rileks 
Lupakan timbunan kerja kat office, hujung minggu babe...lakukan perkara yang enjoy hari ni..tenangkan fikiran...tak yah nak serabut serabut, kita rileks...dan enjoy...pegi bersantai tenangkan fikiran dan rasailah kegembiraan itu...hahaha...apa yang mamapu membuatkan korang gembira korang buat la...santai bersama orang yang tersayang? makan? blogging? travel? lumba motor? tengok wayang?..tapi sebelum tu aku nak ingatkan bahawa korang buat la yang korang nak asalkan ia tidak melanggar norma kehidupan, undang undang, tidak menyakitkan diri sendiri dan orang lain dan jugak tidak melanggar ajaran agama...

ok!! I go amigos...:)

11 comments:

adwafarahin said...

sye tgh senyum skrng nie
hehe :)

Syafiyana said...

so sweet,,,, ok guys,,,, lets smile..... this world not shining without ur smile....

GiveAsh said...

bagus bagus...senyumlah korng semua..aku pun sejak pagi tadi asyik senyum je..cam orng gila dah..hahahha

bunga said...

senyumm..senyumm..kepada semua...

GiveAsh said...

senyum dan gelak sekali bunga..hahah

Khuzrin Kamarudin said...

rileks itu penting... hehhee..

GiveAsh said...

yes setuju.

Hyundai Sport said...

btul kah 2 abu....hehehe

GiveAsh said...

try la..ia mmg betul..

Raji berkata said...

hohoho btol2 ak mmg sgt relaks sekarang xD

GiveAsh said...

bagus raji..teruskan kerelaksanmu itu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!