Monday, April 25, 2011

April 29, Save The Frogs Day: Hari menyelamatkan katak katak sedunia..




Hari menyelamatkan katak atau kodok (Save The Frogs Day) akan di sambut di seluruh dunia 29 April setiap tahun dan tahun ini adalah tahun yang ketiga. Ia adalah hari yang terbesar di dunia dalam usaha pendidikan amfibia dan tindakan pemuliharaan/ menyelamatakan makhluk tersebut.. rasa macam comel je hari KATAK ni kan..hehe

Tak tahu la agak agak Malaysia sambut tak hari menyelamatkan katak ni.. tapi yang pastinya 19 buah negara terlibat termasuk Australia, Bangladesh, Brazil, Kanada, Colombia, Ecuador, India, Itali, Mexico, Nepal, New Zealand, Peru, Portugal, Afrika Selatan, Korea Selatan, Sepanyol, Uganda, United Kingdom dan Amerika Syarikat.. pelbagai aktiviti telah dirancang untuk menyelamatkan katak katak ni..

Tujuan utama Hari Menyelamatkan Katak adalah untuk meningkatkan kesedaran akan nasib amfibia ini kepada semua lapisan masyarakat di dunia.. jangan mati katak sudah!! hahaha.. ingat, katak katak bergantung kepada anda. Masa depan planet ini juga terletak di tangan anda dan tindakan anda. SAVE THE FROGS!!

18 comments:

H A N S said...

uiks..ader hari katak ek? x pnah tau pun..geli nk pgang katak..eeeeeeeiii!!

Shamsuddin Amin said...

katak oh katak...

fadh leyanie said...

katak di berikan pghargaan,,bagus2..save the frogs!

Ayie said...

weh, dah cuba sup katak berempah..?? Sedap weh.. HAHAHA

hawiz said...

ade ker ari katak?..xtau lak..geli lor..huhuh

mama hani said...

save the frog!!!

mykhalis said...

baru hari ni tau ada hari katak...serius..

GiveAsh said...

@hans..ada la hari katak..kiut kan. :P

@udin..oh katak pangil hujan..

@fadh..marila beri penghargaan kpd katak

@ayie..keh keh..ade je orng makan katak..

@hawiz..ada la hari katak..tp tak tahu malaysia buat ke tak..

@mama hani..yes save the frog save teh wold :P

GiveAsh said...

en kalis.. best kan blog..banyak ilmu blh dapat..

Esempoi said...

katak pun katak la..
janji sempoi.. hehe

Qaseh dalia adelia said...

TENGOK KATAK PUN GELI SEMACAM HAHA

adwafarahin said...

euwwww geli nk pegang, cmne nk save katak nie

huhu

GiveAsh said...

@esempoi..anda mmg sempoi!! haha

@qaseh..kiut la katak..:P

@adwa.. takyah nak pegang.. educate orng2 je supaya sayangkan katak dan ekosistem..seh!! :)

aNiss :):) said...

HARI BUNUH KATAK SEDUNIA... JUM!! buat apa selamatkan katak.. eiyyy!!

GiveAsh said...

eiyy!! kejam..hahahah

Shazmiey Abdurahman said...

hahaha..wujud jugak hAri macam nih..hihii..

cantekk said...

mcm takde mende lain nk diselamatkan ;-D haha...
eh tp nape kita tak join?
kita bkn mkn katak pun,,
*hoh!mkn??!

GiveAsh said...

@shazmiey.. keh keh.. save the frog!!

@cantekk.. perlu l dselamtkan, organisasi dlam ekologi..tak de katak nnti takde ular pulak..ingat rantai makan kan..ingat! hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!