Thursday, February 24, 2011

Laki nadia yang bongok..

Aku tak cukup tido sbb laki nadia (bukan nama sebenar) yang bongok tuh..

Aku ni kalau dah tido mmg tak blh dikejutakn..aku dah plan kalau aku tido jam cam ni so aku kena bangun jam cam ni..tp kalau aku dah dikejutkan aku mmg susah nak tido balik..
 
Dijadikan cerita, ada mamat ni..tak ingat dah nama dia sapa, tau laki nadia je..dia ni baru jer kawin minggu2 lepas, jiran aku jugak (dah la kawin tak jemput aku makan..cesss!!..) nak pijam motor, dia kata nak pegi ambik bajau pinjam kejap je pastu pulangkan dalam 10 mnt.
 
Aku mmg balik lewat malam sbb masa tu aku masuk keja petang..sampai2 je drpd tmpat keja trus dia sergah aku nak pinjam motor..nak gerak, lepastu dia cakap pinjam jaket sekali sbb sejuk..hampeh!!
 
Ok la fine, aku tunggu 10 mnt, nnti tak ya la dia nak kejutkan aku masa tido..aku mmg dah pesan kena pulangkan malam ni sbb esok pagi aku nak pakai motor tu, saja bagi alasan..then aku tak nak pulak esok sebok2 nak mintak balek kunci kat mak ipar dia yang tak mesra alam tuh..

Mmg tak blh harap, dia tak sampai2,..dlm lbh kurang kul 12 aku tertido..dua jam pas tu tepon aku mengaum..dlm keadaan mamai aku angkt tepon,..pas tu dia cakap..


'eh abu ko kat mana?..aku ketok2 rumah ko tak der pun...'
 
'ah ya aku...sapa ni ?'
 
'aku la laki nadia...nak pulangkan kunci motor'.
 
'Oh..ya bagi la..'
 
Tunggu...mana mamat ni..3 mnt pastu dia ketok pintu,...dia bg balik smua barang aku yang dia pinjam pastu motor dia parking kat mana ntah tak dengar sangat sbb ngtok gila babi mas tu..dah la tak mintak maaf sbb pulangkan lewat..pas tu blh pulak dia salahkan aku sbb lambat buka pintu..ayooh!
 
Eleh! Dia tu dah la pinjam tepon spare aku buat macam hak milik sndiri..tak reti nak pulangkan balik..jumpa dia malam tadi buat tak tau je...hampeh tul laki baru nadia ni!!
 

Ps: kumpul aset dulu baru nak kawin..

2 comments:

Shamsuddin Amin said...

kan kan...
resis sgt... hahaha

Dakwat Basah! said...

siapa lelaki misteri tu. dia laki org atau laki org utan. perangai hampehhhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!