Sunday, February 27, 2011

Bilionair sebaris Carlos Slim Helu dan Bill Gates

jom tengok pulak perkembangan semasa dunia..nih asik cakap benda yang bukan2 jer ni..AYOH kita alihkan pandangn pulak sedikit ke Afrika Utara..

kalau dalam news paper hari2 kuar berita pasal ketegangan di Libya sejak penentangan terhadap Muammar Gaddafi bermula di bandar Benghazi pada 15 Feb lalu. yang terbaru dikataka Gaddafi sedang melancarkan perang saudara terhadap penentang2nya...perdana mentri Libya itu juga dikatakan sedia membekalkan senjata kepada penyokong2nya dan yakin dapat mengalahkan mereka..huhuhu..nampakya ramai lagi la nyawa yang akan melayang..


Muammar Gaddafi macho gila!!

tindakan gadafi ini menyusul selepas US menyekat dan menyita aset ketua negara itu yang berada di Amerika dan empat orng anaknya. Obama hilang kepercayaan terhadap Gaddafi dan ketua negara itu harus bertanggungjawab atas tindakanya melangar hak asasi manusia.

akhbar tempatan hari ni melaporkan Gaddafi telah mengumpul harta kekayaanya dia Asia Tengara mencecah rm183 bilion ( AS$60 bilion)...fuh banyak gila seh!!..kekayaan ini meletakkan nama Gaddafi sebaris dengan bilionair seperti Carlos Slim Helu dan Bill Gates.

3 comments:

PecahKata said...

pakcik aku ni.

GiveAsh said...

patut la ensem mcm ko..haha

east said...

ai, cam tu je ke...haha..igt ada continua dia..Dr blog tadi yg awak terjah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!